Sponsoren

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra.

Sponsoren

SAMEN WERKEN AAN HET HART

Abbott Medical

Abbott is wederom trotse Platinum sponsor van de DRES Meeting. Abbott’s baanbrekende vasculaire en structurele technologieën helpen mensen met hart- en vaatziekten om weer gezond te worden, zodat ze weer een actief leven kunnen leiden.

We werken aan nieuwe ontwikkelingen en innovatieve technologieën waarmee artsen de behandeling van hart- en vaatziekten steeds verder kunnen verbeteren.

In Nederland is de Xience®-familie van medicinale stents een veel gemaakte keuze onder artsen bij de behandeling van coronaire hartziekten. Abbott Vascular is zeer vooruitstrevend op het gebied van fysiologie en imaging. Met deze tools kunnen we beter diagnosticeren hoe we de patiënten optimaal kunnen behandelen. Met het Coroflow systeem zijn we in staat ook microvasculair lijden vast te stellen en de juiste behandeling te bepalen.

Abbott Structural Heart loopt voorop op het gebied van innovatief design met MitraClip®, een unieke technologie voor de behandeling van mitralisinsufficiëntie. TriClip™ Transcatheter Edge-to-Edge Repair (TEER) is een minimaal invasieve behandelingsoptie voor patiënten met symptomatische, ernstige tricuspidalisregurgitatie (TR) die een hoog risico lopen op een operatie. Navitor™ Transcatheter aortaklepimplantatiesysteem (TAVI) combineert de slim afdichtende Navitor™-klep met de stabiliteit en nauwkeurigheid van het FlexNav™-plaatsingssysteem.

Edwards Lifesciences

Edwards Lifesciences is a global leader in patient-focused medical innovations for structural heart disease, as well as critical care and surgical monitoring.

Driven by a passion to help patients, the company collaborates with the world’s leading clinicians and researchers to address unmet healthcare needs, working to improve patient outcomes and enhance lives.

ACIST Medical Systems

De diagnostische technologieën van ACIST Medical Systems helpen u om de behandeling van patiënten te kunnen visualiseren en beoordelen tijdens perifere, cardiovasculaire en structurele hartprocedures zodat u gefundeerde interventionele beslissingen kunt nemen.

Het ACIST CVi® systeem voor toediening van contrastmiddel biedt de mogelijkheid om het toegediende contrast te verminderen, waardoor het risico van contrastgeïnduceerd acuutnierletsel (CI-AKI) wordt geminimaliseerd.

Het ACIST RXi® FFR systeem en de ultradunne Navvus® II-microkatheter bieden u de mogelijkheid om de beoordeling van complexe coronaire hartziekte te vereenvoudigen met behulp van de 0,014" geleidedraad van uw keuze. dPR biedt een niet-hyperemisch alternatief voor de fysiologische beoordeling van coronaire aandoeningen.

Het ACIST HDi 60 MHz IVUS systeem met geavanceerde beeldvormingsmodi biedt een beter gedefinieerd IVUS-beeld voor pre-procedurele planning en post-procedurele beoordeling.

Angiocare

Angiocare is a distributor in medical devices in the Benelux healthcare market for a number of medical specialties:

- Endovascular
- Endovenous (varicose veins)
- Interventional Radiology
- Interventional Cardiology/Structural Heart/Thoracic surgery
- Interventional Oncology
- Neurointervention
- Electrophysiology
- Gastroenterology

Angiocare, located in Amersfoort NL, became well-known in the medical healthcare through expertise, knowledge, social skills and services. More than 40 years of experience in one dedicated team. Since 2018 the company became a Uniphar Group company. Follow us on LinkedIn for the latest information on product innovations, product updates, events and our partners.

AstraZeneca

Méér kwaliteit van leven en een langere levensverwachting, ondanks een ernstige (chronische) ziekte. Dat is waar de collega’s bij AstraZeneca wereldwijd voor werken. We verleggen grenzen in wetenschap om sneller, betere behandelingen te ontwikkelen voor patiënten voor enkele van de ernstigste ziekten, waaronder diabetes, hart-, vaat- en nierziekten.

Innovatie is onze grootste kracht. Wij zetten ons iedere dag in voor de meest geavanceerde zorg, waarbij we de juiste, meest passende behandeling voor iedere patiënt willen realiseren. Bovendien innoveren we de manier waarop we geneesmiddelen ontwikkelen, produceren en toegankelijk maken voor patiënten. Maximale impact, met minimale gevolgen voor milieu en klimaat.

Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de gezondheid van mensen sterk verbonden is met een gezonde samenleving en een gezonde planeet. We beschouwen het als onze verantwoordelijkheid om duurzamer te ondernemen in onze gehele keten, en onze partners te stimuleren dat ook te doen. Als wereldwijd bedrijf spelen we onze rol bij het aanpakken van de grootste uitdagingen van onze tijd, van klimaatverandering tot toegang tot gezondheidszorg en ziektepreventie.

Boston Scientific

Boston Scientific offers the most complete Modern PCI and Structural Heart portfolio of solutions for today's Interventional Cardiologist. Reach for the right tools to diagnose, prepare and treat vessels with all degrees of complexity. "Modern PCI is about taking all the clinical information we have, applying all the tools we have in a structured way, to standardize and achieve the best patient outcomes over the longer term." Dr. Simon Walsh.

By building communities of expertise within our customer base we are developing and evolving technique together, connecting physicians with one another to learn and grow, and offering a continuum of support that develops alongside product ingenuity. Our support is continually evolving, remotely and by your side.

Ferrer

At Ferrer we want to create a better society by promoting people's real wellbeing. While working to contribute to people’s health and quality of life, we are aware of the responsibility we have to our environment, which is why we are strongly committed to social, environmental and economic sustainability. Established in Barcelona in 1959, we are currently present in more than one hundred countries and our team is made up of 2,000 people across the globe. We provide trusted solutions through real and focussed innovation in the areas of pain, nervous system and self-care. In all our activity, we aim to achieve sustainable growth, doing our work as well as we know and ensuring a responsible value chain. Ferrer for good.

Philips

Koninklijke Philips (Amsterdam, Nederland), heeft als doel innovaties te leveren binnen de gezondheidszorg die voorspellend, geïntegreerd en nauwkeurig zijn. Ook in de röntgen omgeving is dat zichtbaar door IntraSight waarmee iFR/FFR/IVUS en co-registratie volledig geïntegreerd en te bedienen zijn in Azurion röntgen. In 2021 lanceert Philips IntraSight mobile en Omniwire, de eerste “solid” core pressure wire.


Medtronic

Medtronic is een van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van de medische technologie.Door innovatie en samenwerking helpt Medtronic bij het verlichten van pijn, het herstellen van de gezondheid en het verlengen van levens. Het afgelopen jaar hebben wereldwijd meer dan 72 miljoen mensen baat gehad bij onze medische therapieën ter behandeling van meer dan 70 veelvoorkomende aandoeningen.

Op dit moment verbeteren onze therapieën wereldwijd IEDERE SECONDE het leven van meer dan 2 MENSEN.

Samen met artsen en ziekenhuizen benutten we ook onze expertise op klinisch, therapeutisch en economisch gebied. We gaan samen op zoek naar oplossingen voor de grootste uitdagingen in de zorg, zoals toenemende kosten, vergrijzing en toename van chronische ziektes. Samen met allerlei partners willen we de gezondheidszorg transformeren.

MicroPort

Door jaren van groei en innovatie is MicroPort® uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van medische oplossingen voor 10 belangrijke medische disciplines, waaronder interventionele cardiologie, orthopedie, hartritmemanagement en elektrofysiologie. Met meer dan 300 producten die momenteel zijn goedgekeurd voor gebruik, draagt MicroPort® bij aan een betere wereld door middel van levensreddende medische therapieën en kwaliteitsverbeterende produkten.microport.com

Novartis

We reimagine medicineNovartis is een patiëntgerichte en op wetenschap gebaseerde onderneming. Wij zetten ons iedere dag volop in om medicijnen te ontdekken die het leven van patiënten verbeteren en verlengen. We maken daarvoor gebruik van baanbrekende technologieën om zo enkele van de meest uitdagende gezondheidsproblemen in de samenleving aan te pakken. Met als resultaat innovatieve behandelingen en een vastberaden aanpak om deze wereldwijd beschikbaar te maken voor wie het nodig heeft.

Sanofi

Wij zijn Sanofi NL. Elke dag werken we bij Sanofi aan oplossingen voor mensen met gezondheidsproblemen. We zijn een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de menselijke gezondheid. We voorkomen ziekten door middel van vaccins en bieden innovatieve behandelingen om pijn te bestrijden en lijden te verlichten. We helpen zowel mensen die te maken krijgen met een zeldzame ziekte als miljoenen mensen met langdurige, chronische aandoeningen. In meer dan 100 landen, ook in Nederland!

Onze activiteiten in Nederland bestaan uit ontwikkeling, registratie, verkoop en distributie van geneesmiddelen met en zonder voorschrift. Daarnaast bieden we middelen voor het stellen van een diagnose, diensten en innovatieve zorgconcepten.

TOP Medical

TOP Medical heeft de missie om nieuwe en innovatieve medical device technologieën wereldwijd te identificeren om deze daarna zo snel mogelijk in de Benelux ziekenhuizen te introduceren met het primaire doel om de kwaliteit van de patiëntenzorg verder te optimaliseren.

Abiomed

Recovering Hearts. Saving Lives. Abiomed is a leading provider of groundbreaking medical technology that provides circulatory and oxygenation support. The Impella ® heart pump platform is designed to enable the heart to rest and recover by improving blood flow and/or temporarily assisting with the pumping function of the heart. The Abiomed Breethe OXY-1 System is designed to provide oxygenation while supporting patient mobility.

Amgen

Amgen is een toonaangevend biotechnologisch bedrijf op het gebied van humane geneesmiddelen. Wij lopen voorop bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen op basis van DNA technologie en het ontrafelen van biologische processen op niveau van de kleinste cellen in het lichaam.

Al meer dan 40 jaar werken wij aan wetenschappelijke ontdekkingen en innovaties. Inmiddels hebben wij vele biotechnologische geneesmiddelen geïntroduceerd die het leven van honderdduizenden ernstig zieke mensen aanzienlijk hebben verbeterd.

Hart- en vaatziekten is een van de ziektebeelden waarvoor Amgen diensten levert, adviseert en nieuwe oplossingen biedt. Cardiovasculair risico verlagen en cardiovasculaire events voorkomen, dat is waar wij bij Amgen Cardiovasculair ons iedere dag voor inzetten. Ga naar www.cvrm.nl en ontdek hoe we samen kunnen bijdragen aan de ambitie om goede kwalitatieve CVRM-zorg aan te bieden.

Atricure

AtriCure, Inc. provides innovative technologies for the treatment of Afib and related conditions. Afib affects more than 33 million people worldwide. Electrophysiologists and cardiothoracic surgeons around the globe use AtriCure technologies for the treatment of Afib and reduction of Afib related complications. AtriCure’s Isolator® Synergy™ Ablation System has been approved in the EU to treat atrial fibrillation since 2007. AtriCure’s AtriClip Left Atrial Appendage (LAA) Exclusion System products are the most widely sold LAA management devices worldwide, with more than 300,000 implanted to date.

AtriCure’s Cryo Nerve Block Therapy helps manage post-operative pain by temporarily blocking pain signals from peripheral nerves around the surgical site. The cryoSPHERE™ probe, designed specifically for intercostal nerve application, delivers Nitrous Oxide (N2O) within the probe to quickly cool and freeze the nerve. Axons that send pain signals degenerate following freezing and start regenerating afterwards (Wallerian Degeneration), allowing for nerve function to resume over the course of several months.  

Follow us on Twitter @AtriCure.

Bayer

We laten ons leiden door ons doel: 'Science for a Better Life'; streven naar het voorkomen en genezen van ziekten, het verbeteren van de dagelijkse gezondheid en het helpen voeden van een groeiende wereldbevolking. We leveren baanbrekende innovaties in de gezondheidszorg en de landbouw.

We dragen bij aan een wereld waarin: Ziekten niet alleen worden behandeld, maar effectief worden voorkomen of genezen; Mensen effectiever voor hun eigen gezondheid kunnen zorgen; Er genoeg voedsel geproduceerd wordt voor iedereen met respect voor de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet; Bedrijfsgroei en duurzaamheid hand in hand gaan. Kortom: bijdragen aan 'Health for all, hunger for none!'

BIOTRONIK

Bij BIOTRONIK is het welzijn van patiënten al 60 jaar onze topprioriteit. 

BIOTRONIK is een toonaangevend bedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van medische technologie met producten en diensten die de levens redden en verbeteren van miljoenen mensen die lijden aan hart- en vaatziekten. Gedreven door het doel om technologie perfect af te stemmen op het menselijk lichaam, zijn wij toegewijde innovators die betrouwbare cardiovasculaire en endovasculaire oplossingen ontwikkelen. 

BIOTRONIK heeft zijn hoofdkantoor in Berlijn, Duitsland, en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen.

Cordis

Cordis is al meer dan 60 jaar een pionier in de ontwikkeling en productie van interventionele cardiovasculaire technologieën, waarmee miljoenen patiënten wereldwijd worden geholpen. Wij bieden een uitgebreid portfolio aan producten voor toegang, diagnose, interventie en sluiting.

SELUTION SLR™ DEB PTCA ballonkatheter, die ontworpen is door MedAlliance en mede gepromoot door Cordis, is een doorbraak in de technologie van DEB ballonnen. Dit is de enige DEB die gedurende maximaal 90 dagen afgifte van limus op therapeutisch niveau kan bereiken*, en dezelfde veiligheid en prestaties als toonaangevende DES biedt. De SELUTION SLR™ DEB PTCA biedt ook het breedste assortiment maten om de meest uiteenlopende coronaire indicaties te behandelen.

*Geneesmiddelconcentratie aanwezig in MicroReservoirs en weefsels - Gegevens opgeslagen bij M.A. Med Alliance SA.

Daiichi Sankyo

De Daiichi Sankyo Groep is toegewijd aan het creëren en leveren van innovatieve farmaceutische therapieën om de zorgstandaard te verbeteren en tegemoet te komen aan uiteenlopende, onvervulde medische behoeften van mensen wereldwijd door gebruik te maken van onze wetenschap en technologie van wereldklasse. Met meer dan 100 jaar wetenschappelijke expertise en een aanwezigheid in meer dan 20 landen, putten Daiichi Sankyo en zijn 15.000 werknemers over de hele wereld uit een rijke erfenis van innovatie en een robuuste pijplijn van veelbelovende nieuwe geneesmiddelen om mensen te helpen. Naast een sterke portefeuille van geneesmiddelen voor hart- en vaatziekten, is Daiichi Sankyo, in het kader van de visie van de Groep om in 2025 een "Global Pharma Innovator with Competitive Advantage in Oncology" te worden, vooral gericht op het aanbieden van nieuwe therapieën in de oncologie en andere onderzoeksdomeinen die gericht zijn op zeldzame ziekten en immuunaandoeningen.

EGG Medical

EGG Medical noticed a big gap in the radiation protection for operators, staff and trainees in the cardiac cath labs. Radiation shielding even in state of the art labs is sub-optimal and to date mainly focuses on the primary operator. This led to the creation of the Egg Medical concept of "radiation protection for all" The EGG Nest, for the cardiac cath lab. We have been able to reduce radiation exposure due to scatter by more than 90%!

GE Healthcare

GE Healthcare levert een aantal producten voor de Interventie Cardiologie.

Visipaque - Het meest gebruikte röntgencontrastmiddel in de Nederlandse Interventie Cardiologie. Gebruikers ervaren significant minder bijwerkingen tijdens en na de Interventie-procedure.

Omnipaque - Wereldwijd het meest gebruikte röntgencontrastmiddel.

Rapiscan - Een veilig alternatief voor Adenosine. Zoals bij COPD patiënten en patiënten die toch koffie gedronken hebben. Ready to use, en uiterst gebruikersvriendelijk.

DyeVert - Uw patiënt met een slechte nierfunctie krijgt zo'n 30 tot 40% minder contrast toegediend, zonder verlies van beeldkwaliteit. Dit biedt de Interventie Cardioloog meer ruimte om door te gaan in complexe procedures bij deze patiëntgroep.

Terumo Europe

Contributing to Society through Healthcare. We contribute to society by providing valued products and services in the healthcare market and by responding to the needs of patients and healthcare professionals.

Vanguard AG

Vanguard AG is een Europees medisch remanufacturing-bedrijf en maakt de circulaire economie voor innovatieve medische producten mogelijk. Onze organisatie bepaalt de norm op het gebied van medische remanufacturing en stelt medische faciliteiten in staat om duurzamer en toekomstgerichter te werken. Hiermee bereikt u: Het verlengen van de levenscyclus van complexe medische producten. De zogenaamde medical remanufacturing herstelt een gebruikt medisch product zodat het opnieuw gebruikt kan worden met dezelfde veiligheid en functionaliteit. Dit bespaart waardevolle middelen en verlaagt de kosten in de gezondheidszorg. Op het hoofdkantoor in Berlijn en in de productiefaciliteiten in Aschersleben en Friedeburg werken momenteel circa 200 medewerkers.

ZOLL

The LifeVest® wearable cardioverter defibrillator (WCD) is a treatment option for patients at risk of sudden cardiac death (SCD) that can offer advanced protection and monitoring as well as improved quality of life.

Unlike an implantable cardioverter defibrillator (ICD), LifeVest is worn outside the body rather than implanted in the chest. LifeVest is designed to continuously monitor a patient’s heart, detect certain life-threatening rapid heart rhythms, and automatically deliver a treatment shock to restore normal heart rhythm.